dilluns, 16 de març del 2009

Luchador


La WWE (World Wrestling Entertainment), l’entitat encarregada de difondre la lluita lliure professional dels Estats Units d’Amèrica, mou milers de milions de dòlars gracies al famós espectacle que mescla lluita, teatre i acrobàcies. A Espanya es va posar de moda a mitjans dels anys noranta. Qui no recorda l’”Enterrador”, Hulk Hogan, John Cena o Triple H?

Però els Estats Units no tenen el monopoli, ja que la lluita lliure te les seves pròpies versions a d’altres països del món. I, entre aquests, ens trobem amb el cas de Mèxic, on aquest espectacle te una gran acceptació, malgrat que no tingui tanta repercussió mundial com la versió nord americana.

Les noies dels cartells, els lluitadors emmascarats, les caigudes, el presentador, els àrbitres, els llançaments de cadires, els salts acrobàtics. La Lluita Lliure. Realitat i ficció van agafats de la ma en un espectacle considerat pels seus practicants com un esport noble, sa i divertit. Un quadrilàter de 6 x 6 metres on es desenvolupa un espectacle que no deixarà ningú indiferent. A Mèxic tot ho criden: Luchador!


Tota l'exposició complerta a
TERRAdeNINGU.com