dilluns, 29 de juny del 2009

Nowa Huta, somni socrealista


Nowa Huta – És un barri símbol d’un somni utòpic de socrealisme i de la resistència de Polonia davant el govern comunista. Inicialment, havia de ser la primera ciutat fundada sobre el realisme social. Construida als anys 50 al oest de Cracòvia havia de ser una nova ciutat moderna i còmode per als seus habitants i treballadors de la gran fàbrica d’Acer.

Paradoxalment, Nowa Huta es va convertir en el centre de la resistència contra el govern comunista. D’aquí ja solament faltava un sol pas per derrocar el comunisme. El desmuntatge de l’estàtua de Lenin l’any 1989 es va convertir en el símbol d’aquesta derrota.

Avui dia, sembla que el temps no ha passat en aquest barri. Hi viu la mateixa gent, als mateixos espais hermètics i amb les mateixes històries. Encara que el comunisme polonès va desaparèixer, el barri guarda el seu esperit socrealista intacte.

En aquesta exposició, mostro un dia de cada dia, des del matí fins la nit. La vida del barri, les seves persones i els seus espais.

Tota l'exposició complerta a TERRAdeNINGU.com

1 comentari:

pashankanta ha dit...

agatha, soy gaby, que alegria ver tu reportaje en esta web, me alegro monton, aunque yo ya lo habia visto en clase i en papel..un rebesote wuapisima