diumenge, 27 de setembre del 2009

Natural / Fotografies de la Lou Acedo

La Lou Acedo ens explica el seu treball "Natural":

"Segons les dades de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPE) l’any passat a Espanya entre 350.000 i 400.000 persones es van sotmetre a una intervenció de cirurgia plàstica amb fins purament estètics.

L’últim informe anual de la Societat Internacional de Cirurgia Plàstica Estètica (ISAPS), apunta que el número d’intervencions estètiques que es practiquen cada any a tot el món se ha quintuplicat a la última dècada. Al 2008, per exemple els estatunidencs es van gastar 13.200 milions de dòlars en 11.7 milions de intervencions estètiques.

El cos, a més de ser una perxa que es vesteix de roba, s’ha convertit en el mitjà per transmetre un missatge. L’aparença física és avui més important que a qualsevol altra època. El tipus de roba i les marques etiqueten a les persones i les ubica a un estatus social.

Al mig de la tendència actual del culte a l’aparença existeix un grup de persones que practiquen el nudisme com a forma de viure en harmonia principalment amb la natura. Els naturistes practiquen el nu en comú amb la finalitat d’afavorir el respecte a un mateix i als altres, obviant classes socials.

Emparats per la llei, avui en dia el nudisme és lícit i legal: no es pot multar a cap persona que vagi nua en un espai públic. La constitució espanyola i inclús la carta magna converteix el nudisme en una de les llibertats que té qualsevol persona.

El 14% de la població manifesta que practica el nudisme o l’ha fet alguna vegada, segons una enquesta realitzada a tota Espanya. Concretament Catalunya és una de les comunitats autònomes on més es practica el naturisme amb aproximadament un milió de practicants.

A una dècada en la que es treballa per les llibertats al terreny formal a la vegada mai les persones han tingut menys llibertat per escollir la seva imatge. Amb l’ajuda de la cosmètica i la cirurgia estètica, el cos es construeix conforme a un cànon que en ocasions és irreal".


Tota l'exposició complerta a TERRAdeNINGU.com