dilluns, 21 de juny del 2010

Sortida confirmada / Fotografies d'Enric Sirera


En Enric Sirera ens presenta el seu treball "Sortida confirmada":

"L'objectiu del treball és donar a conèixer els dos extrems de les guàrdies d'uns bombers. D'una banda el que gairebé sempre es veu o es coneix: el treball fora del Parc, o com diuen ells "les sortides", en les quals he fotografiat incendis, encara que també podia haver succeït alguna altra circumstància com un rescat, una inundació, despreniments...

D'altra banda la convivència en el pas de les hores com el "Gran Hermano": tertúlia, Internet, gimnàs, cuina, migdiada, TV... on es veuen més les amistats i les quals no ho són tant, on l'avorriment es fa latent per part d'uns i les ganes de fer una mica per part d'uns altres.

En aquest reportatge no es mostra el treball habitual d'un bomber en el temps de guàrdia: reconèixer el terreny, practiques múltiples dintre i fora de Parc, visites didàctiques d'escoles, cartografia, etc.

Mentrestant he conviscut amb ells m'he anat sentint cada dia més còmode, s'han obert cada vegada més i sense buscar-lo m'he sentit com un més, o com es diu com "un armari" i d'aquesta manera he pogut treure instantànies que d'altra manera seria gairebé impossible.

Conèixer els dos extrems de les guàrdies...les sortides i la convivència dins del parc de bombers."


Podeu veure tota l’exposició a TERRAdeNINGU.com