dimecres, 1 de setembre del 2010

Destins incerts / Fotografies de Francesc Galí


En Francesc Galí ens presenta el seu treball "Destins incerts":

"El Futur es sempre incert. Una incògnita que tan sols descobrim quan hi arribem. És aquest un dels grans enigmes de la humanitat, sens dubte. Aquesta es la reflexió que dona peu a aquest treball. He intentat d’una manera conceptual, expressar mitjançant la fotografia, aquesta incertesa que tenim tots davant el devenir.

He utilitzat la càmera Polaroid SX-70 i pel·lícula ARTISTIC TZ i SX-70 amb tintes caducades. Amb aquesta tècnica s’aconsegueixen unes fotografies amb colors pastel, poc definides que creen un efecte pictòric, oníric quasi màgic, cosa molt interessant per expressar aquesta idea d’incertesa que cercava. El futur mai està definit. És una intuïció o una projecció del que volem.

Els escenaris fotografiats pertanyen a L’Empordà, Osona, El Ripollès i El Rosselló. Són llocs que conec i m’estimo. Aquestes terres tenen una força tel·lúrica que surt de la terra que no passa desapercebuda.

La Polaroid SX-70 fou creada pel Dr. Lang i desenvolupada per Polaroid a l’any 1972 i fins el 1977. En el seu moment va ser una meravella tecnològica i estètica, un aparell compacte que es podia dur a la butxaca de la jaqueta. Era una autentica Reflex monocular, plegable, amb exposició automàtica compensable, i s’alimenta des de les bateries que estan en els cartutxos de la pel·lícula. Per primera vegada ja no es tenia que desenganxar o "pelar" el negatiu desprès de la exposició, si no que la imatge es revela a plena llum del dia davant dels nostres ulls. Té una obertura de f/8"

Podeu veure tota l’exposició a TERRAdeNINGU.com