dimecres, 20 d’octubre del 2010

Pont del Dragó, una escola singular / Fotografies de Xavier Subias


En Xavier Subias ens presenta el seu treball "Pont del Dragó, una escola singular ":

"Pont del Dragó és un Centre de Formació Professional adaptada de Barcelona, on s'imparteixen estudis d'arts gràfiques i administratiu per a joves amb discapacitat motriu.


Disposa també d'un Centre de Recursos a disposició de les persones amb discapacitat i el seus familiars on professionals donen suport i fan el seguiment en processos de inclusió educativa.

El centre sempre ha apostat per les noves tecnologies perquè amb aquestes eines els alumnes poden desenvolupar al màxim les seves habilitats i capacitats.

Fer aquest reportatge ha estat una experiència personal i professional molt gratificant, veure com persones amb grans discapacitats físiques son capaces de assolir reptes impensables per a mi. He volgut plasmar la vida diària del centre i com la fermesa dels professionals juntament amb l'esforç del alumnes fan possible aquest projecte educatiu.

Per a fer les fotografies vaig estar a totes les dependències de l'escola, i amb la meva càmera vaig anar captant els instants dels diferents moments i situacions, on els alumnes i els professionals que els atenen es van mostrar en tot moment molt disposats i espontanis.

Les imatges mostren com els protagonistes interactuen amb naturalitat en el centre, donant una visió optimista i positiva de la realitat quotidiana en l'àmbit formatiu.

Vull agrair la col·laboració de totes les persones del Centre Pont del Dragó perquè sense la seva participació aquest treball no hagués estat possible."

Podeu veure tota l’exposició a TERRAdeNINGU.com