dijous, 5 de maig del 2011

Liberefacce: Retrats de la legalitat / Fotografies de Federico Tovoli


Federico Tovoli ens presenta el seu treball "Liberefacce: Retrats de la legalitat":

"Una llei de l'Estat italià preveu la reutilització dels bens confiscats a la màfia; el país sencer està plens de bens immobles atribuïbles als components d'organitzacions mafioses i que han estat confiscats. Moltes propietats son terres agrícoles i edificis civils o industrials situats en un dels llocs històrics de la màfia, com a l'interior de Palerm i la planúria de Gioia Tauro, a la regió de Calabria.

Des de ja fa uns anys en aquestes zones s'han creat cooperatives agrícoles socials que reutilitzen els bens confiscats, actuant d'acord a la llei establerta. És una realitat nova per a les zones on la màfia sempre ha tingut un paper imperatiu. És un canvi radical per a aquesta agent acostumada a viure sotmesos. Un gran moviment de la societat civil que de moltes formes dona recolzament a aquestes cooperatives, cada estiu, centenars de persones van a realitzar treball voluntari als camps, trobant la gent, els testimonis...

Personalment buscava alguna cosa que em pugues explicar aquesta història més enllà dels fets, més enllà de les accions, més enllà...i ho vaig trobar a les mirades de la gent, a la terra calenta i cruel de la Itàlia del sud."

Podeu veure tota l’exposició a TERRAdeNINGU.com