diumenge, 30 de març del 2008

World Press Foto 2007 (Categoria: Foto Periodisme)


Per cortesia de l’organització del World Press Photo us podem oferir les imatges guanyadores de l’any 2007.

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres, escull les fotografies guanyadores d’entre totes les enviades per fotoperiodistes, agencies, diaris i fotògrafs de tot el mon. Les fotos participen dins de les 11 categories: notícies d’actualitat, temes d’actualitat, personatges d’actualitat, esports, fotografies d’acció, reportatges d’esports, temàtiques contemporànies, vida diària, retrats, natura, i art i entreteniment.

L’exposició anual de les imatges guanyadores pot veure’s cada any a 80 ciutats de 40 països, amb la condició de que totes les obres es podran mostrar sense cap tipus de censura. El fet és que milers de visitants de tot el mon pugui veure aquesta exposició evidència del poder de la fotografia per a superar les fronteres lingüístiques i culturals. Ara també a TerradeNingu.com.

El fotògraf britànic Tim Hetherington ha estat el guanyador del Premi World Press Photo a la millor imatge de premsa del 2007 amb aquesta foto d’un soldat estadounidenc a un refugi a la vall de Korengal, a l’Afganistan el 16 de setembre i publicada a la revista Vanity Fair. “Aquesta imatge mostra el cansament d’un home i d’una nació, tots nosaltres estem connectats a ella. És la imatge d’un home al final del seu camí”, ha dit el president del jurat, Gary Knight.


Podeu veure tota l'exposició a TERRAdeNINGU.com