dilluns, 2 de març del 2009

World Press Photo 2008

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres escull les fotografies guanyadores entre totes les enviades per fotoperiodistes, agencies, diaris i fotògrafs de tot el mon. Les fotografies participen dins d onze categories: noticies d’actualitat, temes d’actualitat, personatges d’actualitat, esports, fotografies d’acció, reportatges d’esports, temàtiques contemporànies, vida diària, retrats, natura, i art i entreteniment.

La exposició anual de les fotografies guanyadores pot veure’s cada any a 80 ciutats de 40 països, amb la condició de que totes les obres es puguin mostrar sense cap tipus de censura. El fet és que milers de visitants de tot el mon vegin aquesta exposició evidencia el poder de la fotografia per superar les fronteres lingüístiques i culturals. Ara també a TERRAdeNINGU.com.

La fotografia realitzada pel fotògraf estadounidenc Anthony Suau de la revista Time, ha estat la guanyadora del primer premi Word Press Photo of the Year 2009, Amsterdam, Holanda, anunciat el 13 de febrer. “US Economy in Crisis” mostra al detectiu Robert Kole assegurant-se de que tots els residents han abandonat la seva casa a Cleveland, Ohio, 26 de març de 2008.


Tota l'exposició complerta a
TERRAdeNINGU.com