dilluns, 3 d’agost del 2009

Amb dues rodes / Fotografies de l'Albert Garreta


L'Albert Garreta ens explica el seu treball "Amb dues rodes":

“Amb dues rodes” és el resultat d’un projecte personal que vaig dur a terme a la ciutat de Barcelona, i que està centrat amb la quantitat de bicicletes que hi ha a la ciutat i que no ens n’adonem quan passegem per la mateixa.

Al centre de Barcelona, lligades als arbres, a les baranes o als postes, que per això els ha instal·lat l’Ajuntament de Barcelona, hi trobem uns artefactes, sovint vells, destartalats, pintats amb uns tons pastel que ja no es duen, amuntegades unes a sobre d’ altres.

Mitjançant una òptica fixa de 50 mm la majoria de vegades, i a través de dues càmeres diferents, la Canon 20D primer i la Nikon D300 després, he anat retratant trossets d’aquestes màquines, i he intentat després a casa, mitjançant el treball amb Photoshop i amb Adobe Ligthroom, donar-les un “acabat” que transmetés el que elles per si mateixes ens feien veure, un passat gloriós transformat en un present decadent, quan més millor perquè cap lladregot se les endugui.
Línies, formes i colors, configuren l’eix central d’aquest treball, que durant alguns mesos he anat guardant a l’ordinador i que ara es pot veure.


Durant tot aquets temps me n’he adonat d’una cosa que mai hagués dit, una cosa que no m’hauria fixat si no hagués sigut a través del visor de la càmera, i és que Barcelona està literalment atapeïda de bicicletes velles, quasi destartalades que esperen pacients que algú en algun moment les tregui a passejar".



Tota l'exposició complerta a TERRAdeNINGU.com