dilluns, 8 de febrer del 2010

Desert d'Atacama / Fotografies de la Cristina Costales


La Cristina Costales ens presenta el seu treball “El desert d’Atacama”:

"El desert d’Atacama està situat al nord de Xile, a la regió d’Antofagasta, i està considerat el lloc més sec de la terra. Les temperatures són extremes i segons els habitants de San Pedro de Atacama, l’últim cop que van veure unes gotes de pluja va ser fa més de dos anys.

Tot i que hi trobem grans dunes, no és un desert bàsicament de sorra. El paisatge és molt variat; muntanyes rocoses, llacs d’aigua salada i d’aigua dolça, grans extensions de sal, formacions volcàniques i un dels camps de gèisers més gran del món, el Tatio. Tot això a una alçada que va des dels 3000m fins a més de 5000m per sobre del nivell del mar.

Els recursos dels seus habitants són l’explotació minera, representada per la impressionant mina de Chuquicamata, la mina a cel obert més gran del món, d’on s’extreu el 40% del coure a nivell mundial, i el turisme.

Aquestes imatges estan fetes durant un passeig per Xile l'octubre de 2009. Amb elles he volgut transmetre la sensació de pau del desert, la diversitat de l'entorn i la meravellosa llum que deixa veure els contrastos entre el cel i els tons torrats del paisatge".


Podeu veure tota l’exposició a TERRAdeNINGU.com