divendres, 21 d’octubre del 2011

Els Porxos: una pagesia en perill d'extinció / Fotografías de David Andrés


David Andrés ens presenta el seu treball "Els Porxos: una pagesia en perill d'extinció":

"Corren temps d'immediatesa,  de superficialitat, de Facebook, de WhatsApp, ..., però no per a tothom.  A Els Porxos es viu una vida austera en consonància amb la natura. Allà, cada cosa necessita el seu temps.

Poc importa que els animals obliguin a treballar cada dia sense excepció,  tampoc importa no vestir les millors marques ni tenir el millor model de mòbil. Resulta  més important que l'hivern no sigui massa fred, que una guineu no ataqui a les gallines, que una vaca no mori a l'hora de parir o que el pare de família afectat d'Alzheimer  no sàpiga tornar a casa després del passeig diari de les vaques.

El dia de la matança del porc, cal un major esforç. Per això ningú dubta a donar un cop de mà a l'hora de transformar un animal de 120 kg en carn i embotits pel consum propi de l'any següent. Després de la dura feina, la recompensa és infinita: la satisfacció del treball ben fet, un dinar familiar on es reuneixen tres generacions i temps per gaudir del moment.

Si us plau, que aquesta manera de viure no s'extingeixi."

Podeu veure tota l’exposició a TERRAdeNINGU.com

1 comentari:

Ferran Petit ha dit...

Havia deixat un comentari però veig que no ha pujat. Volia felicitar a en David (i a vosaltres per la selecció) per l´edició de les imatges que han aconseguit traslladar-me en el temps a la infantesa. Malgrat ser un urbanita han aconseguit apropar-me sensacions i olors que feia temps que no sentia.
I pels temps de crisi econòmica i de valors que corren, penso que no tan sols no s´han de perdre projectes com el de "Porxos" sino que segurament ens hauriem de plantejar un retorn a aquest estil de vida, enhorabona