dilluns, 9 de febrer del 2009

Auditori de Tenerife

Des de l’any 1.970 ja hi havia una demanda de la societat de Tenerife per a la construcció d’un Auditori. Després dels contactes previs amb el famós arquitecte espanyol Santiago Calatrava, l’Auditori de Santa Cruz de Tenerife arrancava amb aquest projecte tant espectacular durant l’any 1.991. L’obra, després d’ubicar-la en un projecte a diversos llocs, finalment es va situar a la nova zona d’expansió de Santa Cruz, a la vora del mar, al costat del Recinte Internacional de Fires i Congressos.

L’arquitecte s’inspirava en la forma d’una onada trencant per al disseny d’aquest singular edifici modern i innovador. D’estil potencialment modern i de caràcter simbòlic, l’Auditori està composat d’una sèrie de volums curvilinis, alguns d’ells revestits utilitzant la tècnica del “trencadís” , influència indubtable de Gaudí, en el que sobresurt per sobre del cos central de la forma corba de la cúpula de formigó. Aquesta majestuosa cúpula se situa ni més ni menys que a 50 metres d’alçada respecte a la plaça inferior que la rodeja.

Calatrava ens indica l’accés a l’interior del Hall principal de l’edifici mitjançant dos arcs enormes situats sobre una plataforma esglaonada. Ja a l’interior, el majestuós edifici compta amb diversos espais ben diferenciats: la Sala Simfònica, situada al nivell zero y un, té un escenari de 380 m² per un aforament total d’uns 1.558 espectadors. L’altra sala important, la Sala de Cambra, disposa de 150 m² i un aforament per a 428 espectadors. En definitiva, l’Auditori de Santa Cruz de Tenerife és sens dubte una construcció singular, símbol de l’illa de Tenerife i imatge de cara a l’exterior.


Tota l'exposició complerta a
TERRAdeNINGU.com